Wat is voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een veilige natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat het hele lichaam op de voeten weerspiegeld wordt. Alle organen, beenderen en weefsels hebben een reflexpunt op (onder andere) de voeten. Door deze reflexpunten te stimuleren d.m.v. drukpuntbehandeling (massage) wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen.
Voetreflextherapie gaat er van uit dat er eenheid is in het fysieke, emotionele en mentale deel van ons. Als één van deze delen verzwakt is, dan heeft dat mogelijk ook (negatieve) invloed op de andere delen. Maar omgekeerd werkt dit ook zo: verbetert één onderdeel, dan heeft dit een positieve invloed op de andere delen.

Naast zenuwreflexbanen heeft het lichaam ook energetische banen (waar de ‘levensstroom’ door loopt). Binnen de voetreflextherapie kan er naast de bekende drukpuntbehandeling ook gewerkt worden op de energetische banen. Dit wordt gedaan met de bedoeling om de werking diepte te geven op de andere onderdelen van het lichaam (emotionele en mentale delen) en zo meer energie en balans te krijgen.

Ziek zijn betekent: niet in balans zijn. Spanning, (psychische) problemen of (onverwerkte) emoties kunnen zich op den duur uiten in lichamelijke klachten. Het lichaam wil ons een signaal geven dat er disbalans is.
Tijdens de behandelingen kunnen de blokkades worden opgeheven, waardoor het lichaam zelf het genezingsproces kan beginnen. Voetreflextherapie werkt vanuit de overtuiging dat het eigen lichaam heel veel zelfgenezend vermogen heeft en altijd op zoek is naar een eigen balans. Herstel komt van binnenuit!

Met reflexzonetherapie kunnen geen wonderen worden verricht. Heel veel klachten kunnen worden behandeld met positieve resultaten.
Dat wat verstoord is kan in balans worden gebracht, zodat de werking weer optimaal wordt. Als het lichaam een schade heeft opgelopen die niet herstelbaar is, dan blijft deze schade onherstelbaar. Wel kunnen de daaruit voortkomende klachten worden verlicht en in het meest positieve geval verdwijnen.

Karin Beckers

Heugemerstraat 106-B

6229 AT  Maastricht

: +31 (0)6 82864440

@ : info@solare-voetreflex.nl

: www.solare-voetreflex.nl

KvK: 71129960  BTW: NL001824117B76

Algemene Voorwaarden & Privacybeleid

Binnen de praktijk van Solare Voetreflex zijn enkele algemene voorwaarden van toepassing.
Tevens hecht Solare Voetreflex veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Hieronder kunt u de algemene voorwaarden en het privacybeleid die van toepassing zijn, bekijken.